Hozzávalók:
- Csontleves
- Burgonya
- Vöröshagyma
- Zsír/Olaj
- Liszt
- Tejföl
- Só, bors, fűszerpaprika
Tisztítsuk meg a burgonyát, és szeleteljük fel apróra. Tegyük fel főni a csontlevesben - ez lehet előző napi maradék, vagy leveskockából is. Ha már megpuhult, tisztítsuk meg a vöröshagymát, szeleteljük fel, és egy kevés olajon vagy zsiradékon pirítsuk meg. Vegyük le a gázról, és keverjünk hozzá lisztet, és hogyha szeretnénk egy kis színt adni a főzeléknek, egy kevés pirospaprikát. Ha csomómentesre kikevertük, hozzáadhatjuk a burgonyához. Keverjünk bele tejfölt (először merjünk rá egy keveset a léből, hogy átvegye a melegét), ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A kép... elfelejtődött. Ettől eltekintve jó étvágyat, és viszlát legközelebb!
Read it in english!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése