2014. október 31., péntek

Burgonyafőzelék

Jöjjön valami egyszerű. Sokan nem szeretik a főzelékféléket... majd megszeretik ha az idő kiveri a fogukat :P

Hozzávalók:

  • Csontleves
  • Burgonya
  • Vöröshagyma
  • Zsír/Olaj
  • Liszt
  • Tejföl
  • Só, bors, fűszerpaprika
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a burgonyát, és szeleteljük fel apróra. Tegyük fel főni a csontlevesben - ez lehet előző napi maradék, vagy leveskockából is. Ha már megpuhult, tisztítsuk meg a vöröshagymát, szeleteljük fel, és egy kevés olajon vagy zsiradékon pirítsuk meg. Vegyük le a gázról, és keverjünk hozzá lisztet, és hogyha szeretnénk egy kis színt adni a főzeléknek, egy kevés pirospaprikát. Ha csomómentesre kikevertük, hozzáadhatjuk a burgonyához. Keverjünk bele tejfölt (először merjünk rá egy keveset a léből, hogy átvegye a melegét), ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A kép... elfelejtődött. Ettől eltekintve jó étvágyat, és viszlát legközelebb!

Read it in english!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése