2014. szeptember 10., szerda

Carbonara Spagetti

Íme a "szénbányászok kedvence" :D Nem egészen az autentikus recept, inkább ahogyan én tanultam. Akárhogy is, újabb "gyorskaja", de hát ennyire volt ma idő...

Hozzávalók:
  • Tészta (ki hitte volna)
  • Tejszín
  • Tejföl
  • Fokhagyma
  • Szeletelt sonka
  • Tojás
  • Só, bors
  • Sajt!
Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát sós vízben (igen, előre!), közben szeleteljük fel a sonkát vékony csíkokra. Öntsük a tejszínt egy öblös serpenyőbe, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Rakjuk bele a sonkát, és az időközben megtisztított és pépesített fokhagymát, majd az egészet forraljuk ki. Ha kész, forgassuk bele a tésztát jó alaposan. Üssük rá a tojásokat (én két emberenként egy tojást szoktam, 1:1 arány fölé ne nagyon menjünk) és keverjük jól bele. Ettől besűrűsödik a massza, túrószerű állaga lesz. Keverjünk hozzá annyi tejfölt, hogy újra szaftos legyen, és készen is vagyunk.


Ugye emlékeztek még, mi kell MINDEN tésztára?

SAJT!

Egyetek jók : ) Viszlát legközelebb!

Read it in english!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése