2014. szeptember 26., péntek

Túrós csusza

A nagy kísérletezés után valami egyszerűre vágytam, íme.

Hozzávalók:
  • Tészta (kocka, széles metélt, ami tetszik)
  • Túró
  • Szalonna
  • Tejföl
Elkészítés:

Szeleteljük fel a szalonnát apró kockákra (0,5-1 cm) és pirítsuk meg, ameddig jól ki nem engedi a levét. Főzzük ki sós vízben a tésztát, és öntsük a főzővízhez a szalonna levének felét is. A túrót törjük át, a tejfölt pedig keverjük be sóval és a szalonnalé maradékával. Ha leszűrtük a tésztát, keverjük be a túróval, a tejföl 2/3-ával, és a szalonna 2/3-ával, aztán az egészet öntsük egy kivajazott tepsibe vagy jénai tálba. A tejföl maradékát dolgozzuk el a tetején, és szórjuk rá a maradék szalonnát. Toljuk be a sütőbe 200°C-on úgy fél órára, vagy ameddig meg nem pirul a teteje.


És ahogy azt már mondtam, minden tészta jobb sajÁUUUUUUU!!!!!!!!!
(Anyuci rácsap Duci kezére. Duci agonizál.)

Na jó, a sajt most kimarad... mázli, hogy egy villa (és egy kéz) elég a fogyasztáshoz...

Jó étvágyat, és viszlát legközelebb!

Read it in english!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése