2014. szeptember 3., szerda

Barbeque Csirke

Jöjjön egy kis BBQ!

Ezer és egyféle receptje létezik mid a szósznak, mind az egész ételnek, ezt egy haverom mutatta.

Hozzávalók:

A szósz:

  • 2 csésze paradicsompüré (édesszájúak ketchupról is indulhatnak)
  • fél csésze víz
  • 1/3 csésze almaecet
  • 1/3 csésze barnacukor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál zúzott vöröshagyma
  • 1/2 evőkanál cayenne (akik elég tökösnek érzik magukat, helyettesíthetik jófajta magyar csípős pirospaprikával. Csak saját felelősségre.)
A többi : )

  • Hús! Jelenleg csirke. Combok, szárnyak, mellek... ki mit szeret.
  • Ami csak a körethez kell. Jelen esetben: Burgonya, só, bors, tej, vaj.
Elkészítés:

Először is, ha nem vagyunk lusták álljunk neki előző nap. Fogjunk mindent, ami a szószhoz kell, és keverjük össze. 20 percig melegítsük alacsony lángon, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük egy jól záró edénybe (egy tejfölös kisvödörbe például) és tegyük be a hűtőbe egy napra (jobban kijön az íze, ha egy kicsit érik). Sózzuk, és picit borsozzuk be a csirkét, és hagyjuk állni egy fél órát, majd kenjük be a szósszal (jó vastagon) és rakjuk egy tálba. Zárjuk le fóliával vagy a fedelével, és rakjuk be a sütőbe 200°C-on kb. egy órára. Ezután vegyük le a fedelet, és a csirkerészeket forgatva süssük pirosra. Ha túl záraznak tűnik, tálaláskor öntsünk rá a szósz maradékából.
Köret: nálam burgonyapüré. Pucoljuk meg a burgonyát, és főzzük meg sós vízben. Szűrjük le, majd öntsük fel egy kis tejjel, és rakjunk bele vajat is. Zúzzuk össze, és fűszerezzük sóval, borssal, és ízlés szerint egy kis szerecsendióval.

Sztárfotó jobbról, balról:


Jó étvágyat, viszlát legközelebb!

Read it in english!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése