2014. szeptember 22., hétfő

Magvető-szelet

Újabb jelentés a laborból, ezúttal kicsit összetettebb és merészebb újításokkal. És hogy miért neveztem el Magvető szeletnek?
Mert megtehetem.

Hozzávalók:
  • Sertéskaraj
  • Tojás
  • Hagyma
  • Étolaj
  • Só, bors
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • Hántolt napraforgómag
  • Köret
Elkészítés:

Olvasszuk ki a húst! (ennek mikéntjét már korábban megtárgyaltuk). Szeleteljük fel, majd klopfoljuk ki jó vékonyra és terebélyesre, majd dörzsöljük be őket sóval és egy kis borssal, és hagyjuk állni kicsit. Készítsünk egy jó hagymás rántottát (két szeletenként egy tojásból) és egyengessünk el olyan 1-1,5 evőkanálnyit a karajszeletek egyik felén. Hajtsuk rá a másik felét, és panírozzuk be (a tojás majd leszigeteli) úgy, hogy a zsemlemorzsa közé keverjük a napraforgómagot. Süssük ki olajban, és tálaljuk. Jelenlegi köret: Sült burgonya. Fogyasztható savanyúsággal vagy tartármártással.


Kísérlet: sikeres.
Jó: étvágyat.
Viszlát: legközelebb.

Read it in english!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése