Ma ismét főzés történt, valami gyors és egyszerű, mi itt csak úgy nevezzük, hogy
magvas tészta (ha valaki ráismerne, és hivatalos megnevezéssel illetné, nyugodtan megteheti kommentben). A cucc anyám egyik kedvence, mert állítása szerint
diétás étel.
Nem mintha nem lenne tészta, tele olajjal meg olajos magvakkal...
A hozzávalók:
- Egy csomag tészta. Nekem éppen spagetti volt kéznél, de masnival vagy szarvacskával épp ugyanolyan jó.
- Étolaj
- Olívaolaj
- Hántolt tökmag
- Petrezselyem zöldje
- Só, bors
- Fokhagyma
- Sajt
Főzzük ki a tésztát. Ameddig elkészül, aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, és a fokhagymát (fokhagymanyomóval rendelkezők előnyben), egy külön tálkába, vagy egyből egy nagyobb serpenyőbe vagy a használni kívánt edénybe pedig a tökmagot. Megjegyzés: ha késsel csináljuk, repkedni fog mindenfele, ne legyenek kétségeink. Darálóval viszont túl apró lenne, szóval azért csak csináljuk. A tésztát szűrjük le, a tökmagot pedig pirítsuk meg kicsit étolajon. Ha már jónak tűnik, borítsuk rá a tészták, keverjük hozzá a petrezselymet és a fokhagymát (ínyencek rakhatnak bele egy kis bazsalikomot is... vagy akármit. Ennek a tésztának ez a szépsége, sok mindent elbír), sózzuk, borsozzuk, és öntsük nyakon olívaolajjal, legalább annyival mint amennyi a magok alatt volt. Tudom, hogy nem tűnik egészségesnek (mert nem az) de enélkül nagyon száraz lenne a végeredmény. Kevergetve pirítsuk addig, ameddig jól be nem szívja a tészta az anyagot, és már készen is vagyunk.
Íme:
Hmm, mi maradhatott ki... Hát persze, hogy a sajt. Jelen esetben egész pontosan natúr és füstölt sajt keveréke reszelve. Mert minden tészta sajttal a tetején az igazi. MINDEGYIK.
Tudom, nélkülöz mindenféle húst, de legnagyobb előnye, hogy kevesebb, mint egy óra alatt megvan, minimális anyagköltségből. Jó étvágyat, viszlát legközelebb!
Read it in english!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése