2014. augusztus 15., péntek

Magvas tészta

Ma ismét főzés történt, valami gyors és egyszerű, mi itt csak úgy nevezzük, hogy magvas tészta (ha valaki ráismerne, és hivatalos megnevezéssel illetné, nyugodtan megteheti kommentben). A cucc anyám egyik kedvence, mert állítása szerint diétás étel. Nem mintha nem lenne tészta, tele olajjal meg olajos magvakkal...

A hozzávalók:

  • Egy csomag tészta. Nekem éppen spagetti volt kéznél, de masnival vagy szarvacskával épp ugyanolyan jó.
  • Étolaj
  • Olívaolaj
  • Hántolt tökmag
  • Petrezselyem zöldje
  • Só, bors
  • Fokhagyma
  • Sajt
Főzzük ki a tésztát. Ameddig elkészül, aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, és a fokhagymát (fokhagymanyomóval rendelkezők előnyben), egy külön tálkába, vagy egyből egy nagyobb serpenyőbe vagy a használni kívánt edénybe pedig a tökmagot. Megjegyzés: ha késsel csináljuk, repkedni fog mindenfele, ne legyenek kétségeink. Darálóval viszont túl apró lenne, szóval azért csak csináljuk. A tésztát szűrjük le, a tökmagot pedig pirítsuk meg kicsit étolajon. Ha már jónak tűnik, borítsuk rá a tészták, keverjük hozzá a petrezselymet és a fokhagymát (ínyencek rakhatnak bele egy kis bazsalikomot is... vagy akármit. Ennek a tésztának ez a szépsége, sok mindent elbír), sózzuk, borsozzuk, és öntsük nyakon olívaolajjal, legalább annyival mint amennyi a magok alatt volt. Tudom, hogy nem tűnik egészségesnek (mert nem az) de enélkül nagyon száraz lenne a végeredmény. Kevergetve pirítsuk addig, ameddig jól be nem szívja a tészta az anyagot, és már készen is vagyunk.

Íme:


Hmm, mi maradhatott ki... Hát persze, hogy a sajt. Jelen esetben egész pontosan natúr és füstölt sajt keveréke reszelve. Mert minden tészta sajttal a tetején az igazi. MINDEGYIK.


Tudom, nélkülöz mindenféle húst, de legnagyobb előnye, hogy kevesebb, mint egy óra alatt megvan, minimális anyagköltségből. Jó étvágyat, viszlát legközelebb!

Read it in english!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése