Tipikus Közép-európai étel, olyan egyszerű, amennyire csak lehet. És a paprikától kezdve az uborkán át a vasszögig bármit bele lehet tenni extrának (kinek mi tetszik).
Hozzávalók: (kivételesen mennyiségekkel, sok múlik az adagoláson... legalábbis, ha olyanra szeretnénk, mint az enyém : ) )
- 1-1,2 kg burgonya
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 7 evőkanál liszt
- 4 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 2/3 teáskanál bors
- 2/3 teáskanál majoránna
- 1,5 teáskanál só
Ez így egy normál családban 4 személyes adag... nálunk 2 :P
Hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyát, hámozzuk meg és daraboljuk fel a hagymát, hámozzuk meg és zúzzuk össze a fokhagymát... aztán egyszerűen keverjünk össze mindent, jó alaposan. Evőkanállal adagolva a masszát süssük ki őket olajban, közepes lángon, serpenyőben (olajsütő ehhez nem jó, hacsak nem akarjuk egyesével levakarni a kosárról az elkészült tócsnikat).
Fogyasztható köretként, főzelékhez... vagy akár magában, fokhagymás tejföllel, a mellékelt ábra szerint.
Jó étvágyat, viszlát legközelebb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése