2014. augusztus 27., szerda

Tócsni

Öcsém kérésére... bár nem panaszkodom, legalább röviden letudhatom a mai bejegyzést XD

Tipikus Közép-európai étel, olyan egyszerű, amennyire csak lehet. És a paprikától kezdve az uborkán át a vasszögig bármit bele lehet tenni extrának (kinek mi tetszik).

Hozzávalók: (kivételesen mennyiségekkel, sok múlik az adagoláson... legalábbis, ha olyanra szeretnénk, mint az enyém : ) )

  • 1-1,2 kg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 7 evőkanál liszt
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2/3 teáskanál bors
  • 2/3 teáskanál majoránna
  • 1,5 teáskanál só

Ez így egy normál családban 4 személyes adag... nálunk 2 :P

Hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyát, hámozzuk meg és daraboljuk fel a hagymát, hámozzuk meg és zúzzuk össze a fokhagymát... aztán egyszerűen keverjünk össze mindent, jó alaposan. Evőkanállal adagolva a masszát süssük ki őket olajban, közepes lángon, serpenyőben (olajsütő ehhez nem jó, hacsak nem akarjuk egyesével levakarni a kosárról az elkészült tócsnikat).


Fogyasztható köretként, főzelékhez... vagy akár magában, fokhagymás tejföllel, a mellékelt ábra szerint.


Jó étvágyat, viszlát legközelebb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése