2014. augusztus 23., szombat

Csirkeálom

Új nap, új recept, bár most valamivel hangzatosabb névvel.
Csirkeálom... kétlem, hogy egy csirke ilyen végről álmodna... bár ki tudja. Ha én valaki más asztalán végezném, szeretném, ha legalább finom lennék :D

Hozzávalók:
  • Csirkemell
  • Gomba
  • Vöröshagyma
  • Étolaj
  • Petrezselyem zöldje
  • Ételízesítő
  • Só, bors
  • Sajt
  • Köret : )
Szeleteljük fel a csirkét (ha nem lenne egyértelmű: hosszában :P) kicsit klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk be a szeleteket, majd hagyjuk kicsit, hadd szívja be. Ha friss gombából dolgozunk, tisztítsuk meg és szeleteljük fel őket. Kockázzuk fel a hagymát (nem kell nagyon apróra) és pirítsuk meg kevés olajon. Ezután öntsük rá a gombát. Ha friss volt, mehet rá só-bors, és egy nyelet citromlé is, és hagyjuk, had puhuljon meg, ameddig elpárolog a leve. Ha konzerv, akkor pár perc rotyogtatás is elég. Keverjük bele az összemetélt petrezselyemlevelet és az ételízesítőt. Süssük elő kicsit a csirkét, és tegyük tepsibe. Merjük rá a gombás ragut, és reszeljünk a tetejére sajtot. (Emlékeztek még, mit mondtam a tésztákról és a sajtról? Kiterjeszteném ide is.) Öntsük fel az alját folyadékkal, hogy le ne égjen. Jobb híján víz is megteszi, de az igazi az, ha van egy kis maradék húsleves. Toljuk be fél órára a sütőbe 200°C-on, és had szóljon.

Köretnek rizst ajánlok, de ízlés szerint bármit rakhattok mellé.


Közben megkaptam, hogy ha már egyszer felrakom az ételek képeit a blogra, igazán díszíthetném valami zöldséggel...


Azt hiszem, feltaláltam az e-tálalást. XD

Jó étvágyat mindenkinek, viszlát legközelebb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése